Kollár Anna Self-Love Coach

Kollár Anna Self-Love Coach

Közhelyek vagy bölcsességek?

2016. október 01. - Kollár Anna

kozhelyek_vagy_bolcsessegek.jpg

 

Nem rég egy beszélgetés során felmerült a közhelyek puffogtatásának kérdése. Hiszen több online blogger, író és néha én is a közhelyekhez nyúlunk vissza.
Tudod, mint hogy higgy magadban, merj nagyot álmodni, élj a komfort-zónádon kívül. Vagy, hogy például írj hála naplót, meditálj és szeresd magad.

 

"Csak" lelki maszlag?

1000x + 1x olvastad és hallgattad már meg különféle forrásokból ezeket a gondolatokat. Mindenfelől ezek a híres-neves idézetek terjengenek, mindenki ezeket veszi elő újra és újra, egészen addig amíg már végképp úgy nem érzed, hogy valóban lerágott csontok. Egyik füleden be, másikon pedig ki.

Sőt, néha lehet, hogy Te is előveszed, amikor az egyik barátnőd a megszokott problémájával fordul Hozzád és már nem tudsz semmi újat mondani. Egyébként is tudod, hogy bármit is mondanál, barátnőd úgyis ugyanúgy fog cselekedni, mint eddig is.

Oké, meguntuk, ismerjük őket, ideje túllépni rajtuk. De valóban értjük és magunkévá tettük a jelentésüket? Valóban ezek szerint éljük a mindennapjainkat?
Mert szerintem nem!

follow your soul

“Akár azt hiszed, képes vagy rá, akár azt, hogy nem, igazad lesz.” Henry Ford

Brian Tracy egyik előadása, a Phoenix szeminárium az egyik első önfejlesztéssel foglalkozó hanganyag volt, amit ronggyá hallgattam. Egyszerű, érthető, józan paraszti ésszel is logikus témák és a mindennapi életünkbe könnyedén beépíthető praktikák. Olyan "közhelyeket" is tartalmaz, mint például a sokat elolvasott önbecsülés erősítésének fontossága.

Hogy szeresd magad, higgy magadban, építsd fel az énképed és válj azzá a személlyé, aki lenni szeretnél.
Amikor megosztottam távolabbi ismerőseimmel, hogy miket tanulok annyi volt a reakciójuk, hogy "aha, azt már én is olvastam, nem volt túl érdekes, tudod nekem ennél nagyobb gondjaim vannak". És akkor rendre felsorolták a párom nem becsül meg, a munkahelyemen nem érzem jól magam és a minek menjek el edzeni, nekem az nem vált be, más a testfelépítésem kifogásokat.

Én meg csak csendben mosolyogtam.
Mert egyikük sem gondolta át és tette meg azokat a roppant "egyszerűnek" titulált dolgokat, mint önmaga szeretete.

Szóval az én meglátásom, hogy akkor jelentheted ki valamiről, hogy közhely / meguntad / felesleges szócséplés, ha értelmezted, levontad belőle a tanulságot ÉS valóban aszerint éled az életed.

Mert hiába írja le Oravecz Nóra 1000-jére is, hogy engedd el és szeresd magad, ha Te még mindig ugyanazon a szinten tartasz, hogy ez az egész csakis az ő (ex barát, főnök, testvér, stb.) hibája, Neked ehhez semmi közöd és, hogy Veled mindig csak rossz dolgok történnek, mert szerencsétlen vagy.

Tudod, én úgy látom, hogy ha így gondolod, így is lesz.

1be true

"Boldogság, amikor a szavak és a tettek harmóniában vannak." Buddha

Szóval, amikor legközelebb elolvasod Audrey Hepburn csodálatos idézetét arról, hogy mindenre képes vagy (“Nothing is impossible, the word itself says 'I'm possible'!”), ahelyett, hogy szimplán elmosolyodnál, esetleg megosztanád a saját faladon, inkább gondolkozz el pár percre, hogy VALÓBAN ÍGY ÉLED-E AZ ÉLETED...

Valóban elhiszed-e, hogy mindenre képes vagy? Ha van egy álmod, ötleted, akkor valóban elindulsz-e a megvalósítás útján? Vagy csupán a laptopod biztos menedékéből csodálod a színes, merész Facebook-egyéniséged és keresed a következő kifogást, hogy Neked miért is nem sikerülhet...

közhely3

Helikopter-effektus

Az én ajánlatom számodra egy kevésbé közhelyes megoldás. Amikor elbizonytalanodsz, adj magadnak pár nyugodt percet és ülj be képzeletbeli helikopteredbe. Emelkedj fel vele és próbáld meg objektíven szemlélni önmagadat, a jelenlegi helyzetedet. Hiteles vagy a szavakhoz, amiket kiejtesz? Valóban azok alapján éled az életed, amiket másoknak tanácsként osztogatsz? Meg is valósítod az álmaidat vagy csak lelkesedsz értük, majd tettek híján lassan elengeded őket?

 

Megosztod velem kommentben, hogy mit láttál a helikopteredből? És ne feledd, éppen a Te hozzászólásod lehet az, ami valaki mást, aki elolvassa, cselekedetre inspirál!

 

Köszönöm Neked, hogy itt vagy. Tudod, engem éppen Te inspirálsz minden egyes nap.

Szeretettel ölellek,

Anna ♥

Self-Love Coach 

 

U.i.: Érdekesnek találtad a cikket? Ha igen, küldd tovább annak a barátnődnek, akire ráférne egy helikopterezés. :)

A bejegyzés trackback címe:

https://kollarannacoach.blog.hu/api/trackback/id/tr4611756979

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása